De wereld van Virtual Reality

De wereld is in ontwikkeling en dit zorgt er voor dat nieuwe methode’s en technologieën toegankelijker worden voor het brede publiek. Een van deze nieuwe technologieën is Virtual Reality (VR). Wanneer men gebruikt maakt van een VR-bril heeft dit verschillende voordelen ten opzichte van elke andere vorm van virtuele displays (zoals telefoons en computers). Waar computers en telefoons ons een andere wereld kunnen laten zien, is het met VR mogelijk om een andere wereld te ervaren. Hierdoor krijgt men het gevoel dat men zich in de virtuele wereld bevindt.

Virtual Reality in sport

Trainen met behulp van Virtual Reality brengt vele voordelen met zich mee. Met VR ben je bijvoorbeeld in staat om op een realistischere wijze, wedstrijdsituaties te trainen. Verder kan VR helpen om nieuwe vaardigheden aan te leren, prestaties te analyseren, het zelfvertrouwen te vergroten, wedstrijd-omgevingen te leren en leidt het mogelijk tot meer plezier tijdens een training.

Daarom heb ik ervoor gekozen om de mogelijkheden van deze veel belovende technologie te onderzoeken tijdens mijn afstuderen waarin ik wielrenners van verschillende ploegen door middel van een VR-ervaring het af te leggen parcours heb laten verkennen. Mede vanwege de overweldigende resultaten en reacties heb ik besloten mijn kennis en ervaring van deze nieuwe trainingsmethode aan te bieden aan de sportwereld.

 

 

 

 

 

“It’s not the will to win that matters – everyone has that. It’s the will to prepare to win that matters.” – Paul Bryant